Łatwy i pyszny placek jabłkowo – orzechowy z cynamonem i wanilią

Przyszedł weekend, więc czas na coś dobrego. Gdyby było ciepło i słonecznie to pewnie zmajstrowałbym coś z grilla. No własnie – gdyby było słonecznie i ciepło, a przecież nie jest. Deszcz, chłodny- jesienny wiatr i pochmurne niebo. No to co? No to ciasto. Dzisiaj z jabłkami, orzechami włoskimi i cynamonem – bo jak na dworze brzydko to trzeba sobie jakoś uprzyjemnić mijający czas…

PRZEPIS TUTAJ

Reklamy

4 Komentarze

  1. Bardzo apetyczny placek, w sam raz na sobotnie popołudnie. Prosto zrobić, a jak wybornie wygląda. 🙂

  2. Orzechy, jabłka, cynamon i wanilia… Same przepyszne aromaty. Niewątpliwie jesienne, jednak to są te akcenty jesieni, które odbieram jako wysoce pozytywne. 🙂
    Pozdrawiam!

  3. lady from space · · Odpowiedz

    Jabłka i cynamon obniżają cholesterol, gorzej z tym masłem… dałoby się je zastąpić olejem rzepakowym? Olej też cholesterol obniża a niestety, zgodnie z zaleceniem lekarza tego mi trzeba… 😦

    1. Myślę, że spokojnie możesz zamienić masło na olej. Musisz Tylko poeksperymentować z ilością oleju, ja bym proponował zacząć od 200-220ml.

      Koniecznie napisz jak poszło 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: