Moja Luba jest zakochana w Japonii, jej kulturze, historii i języku… Ale, uwielbia też truskawki, ryż i słodycze – i właśnie z tych kilku składowych zrodziło się multikulturowe, słodkie i bezmięsne „sushi”. Multikulturowe bo: pomysł Polaka, znaczy mój, polskie truskawki i mięta z domowego ogrodu, włoski kremowy serek mascarpone, włoski ryż do risotto, orientalny czarny sezam, płatki migdałów i wiórki kokosowe jako posypki. Efekt? Coś fantastycznego, co może zaskoczyć niejednego fana sushi 🙂
Najnowsze wpisy
- Nowe Przepisy
- Przeprowadzka!
- Łatwy i pyszny placek jabłkowo – orzechowy z cynamonem i wanilią
- Jabłka z malinami i miętą zapiekane pod owsiano-migdałową kruszonką – słodka i lekka kolacja na ciepło
- Omlet na słodko, czyli jak zjeść dobre i niekoniecznie szybkie śniadanie.
- Szybki deser z jagodami i bitą śmietaną.
- Sałatka z chrupiącej strzępiastej sałaty, pomidorków koktajlowych i słodkiej czerwonej cebuli.
- Orzeźwiająca domowa Lemoniada z miętą i domowym sokiem porzeczkowym
- Kotleciki a la kofta z miętą, tłuczonym chili i suszonymi pomidorami.
- Sałatka na ciepło z brązowego ryżu i grillowanej papryki
[…] początku lipca, tuż po matki boskiej pieniężnej, i też po ryżowych rolkach z truskawkami postanowiłam zrobić drugie podejście do suhsi. Bo pierwsze nie należało do zbyt udanych, […]